Maximenu CK

 

Analiza higijenske ispravnosti vode za piće

sa ‚‚Eko česmi‚‚ za AVGUST mesec 2016. godine u Opštini Kikinda

 

 

    Tokom AVGUSTA meseca uzorkovano je 15 uzorka vode za piće sa ‚‚Eko česmi‚‚ u našoj Opštini i to: Česma u Mikronaselju (MKN), Česma na trgu (T), Česma u Galadskoj (G), Česma na Železničkoj stanici (ŽS), Česma u AMPP (prihvatilište za pse), Česma u crkvi Kozma i Damjan (KD), Česma u Bašaidu (B), Česma u Banatskoj Topoli (BT), Česma u Vincaidu (V), Česma u Nakovu (N), Česma u Banatskom Velikom Selu (BVS), Česma u Novim Kozarcima (NK), Česma u Ruskom Selu (RS), Česma u Mokrinu (M) i Česma u Iđošu (I).

Hemijska ispravnost vode za piće iz javnih česama je takva da je 4 uzoraka bilo neispravno ili 26.66% prema Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće Sl. list SRJ 42/98 i to zbog povećane oksidabilnosti (N, NK i BVS) i povećane koncentracije amonijaka (NK i M).

Procenat mikrobiološke neispravnosti vode za piće iznosi 13.33% neispravnih uzoraka, dakle 2 uzorka iz česama su bili neispravni i to zbog povećanog broja aerobnih mezofilnih bakterija (AMB) (česma AMPP i G) (dozvoljeno je 10 aerobnih mezofilnih bakterija).

установе

Медицински отпад

biohazard

Логин Формулар

Зона за регистроване кориснике