Maximenu CK

 

НЕДЕЉА ЗДРАВЉА УСТА И ЗУБА 2011. “ БОЉЕ СПРЕЧИТИ НЕГО ЛЕЧИТИ“

 

Поводом обележаваља Недеље здравља уста и зуба активности на територији Северно-банатског округа су биле многобројне и разнолике. Централна манифестација је одржана на градском тргу у Кикинди, где је уприличена излозба са преко 500 ликовних радова деце од предшколског до средњошколског узраста.

Најбољи ликовни радови су награђени  књигама и прибором за одржавање оралне хигијене. Додељено је пет награда. Дечји хор је на манифестацији пред многобројним грађанима певао песму „Зубоград“ .

Затим су деца кредама у боји на плочнику цртала на тему „Боље спречити него лечити“. Деци је послужено воће и одржано је кратко предаваље о предикторима значајним за настанак обољења уста и зуба.

У службама стоматолошке здравствене заштите,  током читаве године се спроводи  превентивни рад са предшколцима и школском децом у оквиру којег се недељно деци презентује правилан начин одржавања оралне хигијене, подиже свест о значају профилактичких мера у превенцији настанка оралних обољења као и значају правилне исхране. Све активности су медијски пропраћене. У активностима су учествовали партнерски Дом здравља Кикинда, Завод за јавно здравље Кикинда и Црвени крст Кикинда. Остали домови здравља са територије Округа : Сента, Кањижа, Н. Кнежевац, Чока и Ада на својој територији су под координацијом ЗЗЈЗ Кикинда реализовали велики број активности усмерених на превенцију настанка оралних обољења.

установе

Медицински отпад

biohazard

Логин Формулар

Зона за регистроване кориснике