Од 02.01.2021. на Порталу еУправа доступна је нова електронска услуга еЗаказивање термина за тестирање грађана који се враћају у Немачку. Линк: https://euprava.gov.rs/usluge/6221

Коме је намењена ова услуга?
Ова услуга заказивања термина тестирања на SARS-CoV-2 намењена је свим грађанима Србије који имају стални или привремени боравак у Савезној Републици Немачкој, а празнике проводе у Србији, и пре повратка у Немачку је потребно да имају негативан PCR или негативан Rapid Antigen тест издат од стране референтне лабораторије у Србији.

Више информација

Како да закажете термин?
Уколико желите да закажете термин за тестирање изаберете опцију Покрени услугу. Након што изаберете жељену лабораторију, приказаће се календар где је потребно да одаберете неки од слободних термина.

Тестирање може да се закаже за највише 5 чланова породице, уколико жељена лабораторија прима више лица у једном термину.

Након што одаберете број лица која желе да се тестирају, потребно је да попуните сва наведена поља и кликнете на тастер Закажи.

Добићете СМС и имејл потврду о заказаном термину.

Важно: Да бисте заказали термин није потребно да будете регистрован корисник Портала еУправе.

Услуга за тестирање грађана који се враћају у Савезну Републику Немачку је бесплатна уз обавезну попуњену изјаву путовања у Немачку. Преузми Изјаву.

Узoркoвaњe сe oбaвљa у пeриoду oд 07:30 дo 8:30 (PCR тестирање) и од 8:30 до 9:30 (антигенско тестирање), свaкoг дaнa, oсим нeдeљoм у Кoнтejнeру бр 1, кojи сe нaлaзи изa згрaдe зa инфeктивнe бoлeсти у кругу Oпштe бoлницe Кикиндa, нa aдрeси Ђурe Jaкшићa 110, Кикиндa.

Узoркoвaњe пoдрaзумeвa узимaњe брисa из грлa и нoсa.

Такође, грађанима је доступно и да путем Националног контакт центра Министарства здравља на броју 011/362-0000 закажу PCR тестирање на лични захтев сваким радним даном од 08 до 20 часова.