WORLD ENVIRONMENT DAY

Прва конференција о животној средини, под покровитељством Уједињених нација, одржана је од 1972.год у Стокхолму (Шведска). Од тада се , сваког 5 јуна, овај дан обележава уз бројне активности и манифестације којима се скреће пажња јавности на значај и потребу очувања животне средине, у више од стотину земаља света.

Активности којима се обележава Светски дан заштите животне средине су бројне: садња дрвећа, улични скупови, бициклистичке вожње, концерти, такмичење у ликовном и литерарном стваралаштву у школама, кампање чишћења и рециклирања.

Домаћин обележавања овогодишњег Светског дана животне средине 2017. године је Канада.

Тема обележавања је „Повезивање људи са природом – у граду и на копну, од полова до екватора” (Connecting People to nature – in the city and on the land, from the poles to the equator).

Циљ овогодишњег 5. јуна је да нас мотивише да ценимо лепоту и значај природе. Светски дан заштите животне средине је прилика да и ви будете део глобалних активности у промоцији заштите наше планете, одрживе употребе природних извора енергије и усвајање начина живота у складу са природом.